Matematická olympiáda Pangea 2014

obr 1Pangea je celoeurópska matematická olympiáda pre žiakov základných a študentov stredných škôl. Túto súťaž podporilo aj Ministerstvo školstva SR a Fakulta Matematiky, Fyziky a Informatiky Univerzity Komenského v Bratislave.

V tomto školskom roku sme sa druhýkrát zapojili do tejto matematickej olympiády s názvom Pangea. Školské kolá tejto súťaže prebiehali  na začiatku februára. Do súťaže sme zapojili  tieto triedy: I.B (mechanik nastavovač), I.C (mechanik počítačových sietí), I.D (grafik digitálnych technológií), II.C (mechanik počítačových sietí), II.A (mechanik nastavovač) a III.C (mechanik počítačových sietí). Súťaží sa po ročníkoch bez ohľadu na typ strednej školy. Najúspešnejší študenti môžu postúpiť do celoslovenského kola, ktoré bude v Bratislave.

Výsledky súťažných testov budú zverejnené 30. marca 2014. Už teraz sme zvedaví, ktorí študenti budú najúspešnejší riešitelia tejto súťaže v rámci školy a či sa niektorému z nich  podarí postúpiť do  celoslovenského kola. Konkurencia je veľká. Už aj preto, že v tomto školskom roku sa do súťaže zapojilo viac škôl.

V minulom školskom roku sme boli v olympiáde úspešní, pretože sa náš žiak Jozef Marek, žiak 1.ročníka (mechanik počítačových sietí), zúčastnil celoslovenského kola. V celoslovenskom kole skončil na na veľmi peknom 5.mieste.

Prečo Pangea?

Slovo Pangea má grécky pôvod a v preklade znamená "celá Zem".  Organizátor súťaže chce svojim mottom "matematika spája" zjednotiť všetkých študentov v názore, že matematike sa netreba vyhýbať. Na Slovensku je hlavným organizátorom súťaže Bystra Education, s.r.o. so sídlom v Bratislave.

Pangea je známa okrem Slovenska aj v ďalších 11 európskych krajinách: Nemecko, Dánsko, Taliansko, Rakúsko, Švajčiarsko, Slovinsko, Česká republika, Poľsko, Maďarsko, Portugalsko a Španielsko. A ďalej sa rozširuje.

Hlavným cieľom  tejto súťaže je zvýšiť záujem študentov o matematiku a zdokonaliť ich logické myslenie.

A teraz si pozrite sústredenie žiakov 1. ročníka ( konkrétne triedy I.B ) pri riešení úloh celoslovenskej olympiády v jedálni školy prostredníctvom niekoľkých fotografií.

obr 2  obr 2  obr 3  obr 4


Kalendár podujatí

Predchádzajúci mesiac November 2024 Nasledujúci mesiac
Po Ut St Št Pi So Ne
  1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30